petak, 07. jul 2023.

UŽIVANJE U LETU UZ MONTAŽNE BAZENE: SAVETI ZA ODRŽAVANJE I DUGOTRAJNOST

Kada su vrući letnji dani pred nama, montažni bazeni su popularan izbor za osveženje i zabavu u dvorištu. Jednostavni za postavljanje i pristupačni, ovi bazeni pružaju mogućnost uživanja u vodi bez potrebe za složenim građevinskim radovima. Za vas istražujemo prednosti montažnih bazena i pružamo vam savete za održavanje, kako biste dugotrajno uživali u svom bazenu!

Prednosti montažnih bazena:

    1. Brza i jednostavna montaža: Montažni bazeni su idealni za one koji žele brzo uživati u vodi i rashladiti se u vrelim letnjim danima. Dolaze u gotovom obliku i lako se postavljaju bez potrebe za građevinskim radovima. 

    2. Raznolikost veličina i oblika: Montažni bazeni su dostupni u različitim veličinama i oblicima, što vam omogućava da pronađete bazen koji najbolje odgovara vašim potrebama i prostoru u dvorištu. Za osveženje cele porodice tu su klasični montažni bazeni različitih oblika, boja i veličina, dok su za nezaboravnu dečju zabavu zaduženi bazeni zanimljivih oblika, sa prskalicama i/ili toboganima. Za potpuni užitak u bazenima većih površina preporučujemo udobne dušeke i gume na naduvavanje. 

    3. Prenosivost: Ako se preselite ili želite promeniti lokaciju bazena, montažni bazeni pružaju fleksibilnost jer se mogu demontirati i ponovno postaviti na drugom mestu.

Da biste održavali svoj montažni bazen u dobrom stanju i produžili njegovu dugotrajnost, evo nekoliko korisnih saveta:

    1. Redovno čišćenje bazena: Održavajte čistoću bazena redovnim uklanjanjem lišća, insekata i drugih nečistoća. Upotrebite mrežicu ili usisivač za bazen kako biste očistili površinu i dno bazena i koristite prekrivke kada bazen nije u funkciji. 

    2. Kontrola pH vrednosti vode: Redovno testirajte pH vrednost vode u bazenu i održavajte je u preporučenim granicama. Neravnoteža pH vrednosti može dovesti do rasta algi i drugih problema.

    3. Pravilno hemijsko održavanje vode: Upotrebite odgovarajuće hemikalije za održavanje vode čistom i bezbednom za kupanje. Sledite uputstva proizvođača i dodajte hemikalije prema preporučenoj dozi.

    4. Zaštita od sunca: Ako je vaš montažni bazen izložen direktnom suncu, razmislite o postavljanju tende ili suncobrana kako biste zaštitili bazen od prekomernog izlaganja suncu.

    5. Redovna filtracija vode: Važno je redovno filtrirati vodu u bazenu kako biste uklonili nečistoće i održali je čistom. Pratite preporuke proizvođača za vreme filtracije i čišćenja filtera. Tuširanje pre svakog ulaska u bazen je preporučljivo kako bi se unelo što manje nečistoća. Najbolje je rešenje postavka solarnih tuševa u blizini bazena koji zagrevaju vodu zahvaljujući sunčevoj energiji i ne troše električnu energiju.

    6. Redovno proveravajte i održavajte pumpu i filter: Pumpa i filter su vitalni delovi sistema bazena. Redovno proveravajte njihov rad, čistite filter i održavajte pumpu kako biste osigurali optimalnu funkcionalnost.

    7. Održavajte pravilan nivo vode: Održavajte pravilan nivo vode u bazenu prema preporukama proizvođača. Previše ili premalo vode može uticati na pravilno funkcionisanje bazena.


Želimo vam leto puno zabave – i to u vašem dvorištu!

U TRI O su bazeni dostupni odmah za poručivanje ili ih možete kupiti u 26 prodavnica širom Srbije.

Napišite komentar