utorak, 24. avgust 2021.

ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADNOG MUSA

Ljubitelj ste čokoladnog musa ali ste uvek prepuštali pripremu nekoj veštijoj prijateljici ili ste se jednostavo odlučivali da ga kupite gotovog. Ali ništa nije kao domaće .... Kako biste uspešno pripremili ovaj popularni dezert potrebni su Vam dobar recept, NAVA šerpa, NAVA modla u obliku srca, NAVA silikonska topilica za čokoladu ili buter, NAVA silikonska špatula, a ukoliko ne volite da mutite ručno, NAVA ima i stojeći mikser u ponudi.


300g čokolade sa visokim procentom kakaoa

200ml slatke pavlake

4 jaja (odvojite belanca i žumanca)

4 kašike šećera (dodajte smeđi i dobićete neverovatni šmek)

2 vanilina šećera

malo mleka i komadić maslaca za topljenje čokolade


Čokoladu izlomite i stavite u šerpu. Prelijte mlekom da pokrije dno, stavite komad maslaca i topite na pari. Pustite da se čokolada skroz otopi pa je tek onda promešajte. Kada je čokolada istopljena i izmešana, sklonite je sa vatre i ostavite da se hladi. Originalni recept preporučuje topljenje čokolade u šerpi ali mi preporučujemo NAVA silikonsku modlu za topljenje čokolade ili butera. Pogledajte kod nas na sajtu! 

Sledeća stavka je mućenje slatke pavlake. Nemojte previše da mutite, jer onda postane previše čvrsta a to vam za ovaj recept ne vrši posao. Zatim, umutite sneg od belanaca. Dodajte šećer, smeđi šećer i vanilin šećer, mutite dok ne postane čvrsto da kad okrenete činiju naopako, belance ne ispada. 

U prohlađenu čokoladu, dodajte jedno po jedno žumance. Prespite vašu fantastičnu mešavinu čokolade i žumanaca u jednu veću činiju. Kašiku po kašiku dodajte belanca. Isto uradite i sa slatkom pavlakom. Bitno je da jako fino laganim pokretima mešate varjačom. Ohladite u frižideru pa služite uz smrznuto šumsko voće i listiće badema, ili kao što smo mi to uradili ukrasite šlagom pomoću NAVA šprica za kolače. Prijatno!

Napišite komentar