petak, 12. mart 2021.

KAKO DA NAPRAVITE PRAVU ITALIJANSKU PIZZU U VAŠEM DOMU

Iako su mnogi zagovornici toga da je ovo nemoguće ili ipak prekomplikovano, mi smatramo da vi to možete. Sigurni smo da imate mnogo prečica i da ovaj veoma popularni italijanski delikates (da dobro ste pročitali) najčešće spremate koristeći mobilni telefon kao glavni sastojak mi Vam ipak preporučujemo da nastavite da čitate ovaj tekst jer ćete u njemu naći neke savete koji će Vam pomoći u pripremi.

Prava italijanska pica zapravo nije brza hrana već pravi raj za hedoniste čija priprema traje skoro dva dana. Italijanski pica majstori nikako ne spravljaju testo koristeći šećer ili so i njegova fermentacija u originalnoj recepturi traje 12 do 16 sati. Začini se dodaju tek po završenom procesu fermentacije. I ovde se kriju male tajne velikih majstora pa se u pripremi mešaju različiti tipovi brašna, koristi se isključivo pelat i mocarela sa zaštićenim geografskim poreklom.

Originalni italijanski recept ima i svoju dalju sestru takozvanu New York Style picu koju obično jedemo i koja je obavezan deo menija svih pekara i restorana brze hrane. Iako italijanska pica koristeći sastojke koji italijanski majstori preporučuju uopšte ne mora da bude nezdrav obrok, pica američkog tipa bogata različitim sastojcima ubraja se u teže svarljive tipove obroka, ali i one koji najradije jedemo bez obzira na sve. Ovaj tip pice možete kupiti i u mnogim supermarketima u zamrznutoj varijanti i ukoliko sledite jasne smernice za njeno pečenje dobićete rezultat veoma sličan onom iz restorana brze hrane.

Bilo da se odlučite da sami pravite originalnu, zdraviju verziju ili da skratite proces korišćenjem polu gotovog proizvoda jedno je sigurno ... nije svejedno kako je pečete! Prava pica peče se jako kratko na visokoj temperaturi i u kontrolisanim uslovima. Zato Vam je potreban NEXSAS pekač za picu. Ovaj aparat ima automatsku regulaciju temperature i garantuje savršene rezultate svaki put. Dno je presvučeno specijalnim dvostrukim slojem i sprečava da vam jelo zagori. Pomoću staklenog poklopca lako ćete kontrolisati proces, dok će Vam termoizolovane drške omogućiti da aparat lako prenosite ukoliko je to potrebno.

Napišite komentar